Weet jij hoe het gaat met je medewerker, of hij lekker in zijn vel en werk zit, of er dingen spelen, waar jij als werkgever wat mee kan... Meedenken met je medewerker kan al verzuim voorkomen!

Verzuim voorkomen door te luisteren πŸ‘‚ En mee te denken met je medewerker πŸ‘ˆ

Soms is het niet lastig om verzuim te voorkomen als je luistert naar je medewerker en signalen oppakt. Dan kan je met wat kleine aanpassingen uitval voorkomen.

Ik had een paar maanden geleden 2 werknemers, die door een enorme mantelzorgbelasting thuis erg aan hun taks zaten. En dan kwam er nog bij dat ze in gebroken diensten werkten, daardoor hele lange dagen maakten, want thuis moesten zij ook nog van alles opvangen.  Er was weinig tijd en ruimte voor hen om even bij te tanken, de accu op te laden. En je ziet dan dat het wachten is totdat de grens bereikt is en zo’n werknemer uitvalt.

Ik heb toen geregeld dat zij tijdelijk aaneengesloten diensten kregen waardoor ze meer rust kregen en tijd thuis om de dingen te doen die noodzakelijk waren. Om zo wat meer zelf bij te tanken.

Hoe kan je als werkgever deze signalen binnen krijgen? Vraag aan je medewerker hoe het gaat, hoe het thuis gaat, waar ze tegen aan lopen in combinatie met het werk. Toon oprechte belangstelling.

En vraag ook wat iemand nodig heeft of wat jij als werkgever kan doen om iemand te ontlasten. Denk praktisch mee, met werktijden, thuiswerken, een iets ander takenpakket, ondersteuning van een andere collega.

Mijn ervaring is dat je uitval kan voorkomen, door betrokken te zijn bij je werknemers.

En naast dat het fijn is voor de persoon om in het werkproces te blijven, bespaar je als werkgever ook kosten en voorkom je extra belasting van andere werknemers door verzuim te voorkomen.

Nieuwsgierig geworden naar de diensten van Yvonne Aaldering?

Ja!

Neem dan contact op voor de mogelijkheden

Ik neem zo spoedig mogelijk contact op en we bespreken de wensen en mogelijkheden, alles is mogelijk.

Neem contact op