Deze week had ik 2 coaching gesprekken met werknemers die een hoge werkmentaliteit hebben en hanteren, niet zeuren maar doorgaan. Met als gevolg dat ze door signalen te negeren nu met fysieke klachten thuis zitten.. Hoe kan je dit voorkomen? Want dit is onnodig verzuim!

We zullen doorgaan... doorgaan...

Iedereen kent dit liedje van Ramses Shaffy wel. Maar herken jij ook je werknemers (of jezelf) die maar doorgaan. Niet zeuren, gewoon doorgaan. Vaak is het aangeleerd vanuit thuis meegekregen.

Werknemers met een hoge werkprestatie en werkmentaliteit. En deze werknemers zijn vaak plichtgetrouw, lopen er de kantjes niet af, voelen zich verantwoordelijk, doen niet moeilijk over wat langer doorgaan om iets af te maken.

Eigenlijk wordt je heel erg blij van dit soort medewerkers! Maar zoals met alles zit er aan een kwaliteit ook een valkuil en die zie ik in mijn dagelijkse coaching praktijk ook terug..

En dat was deze week maar liefst 2 x dat ik met een medewerker een gesprek had die met zijn hoge arbeidsethos maar doorgaat, daardoor signalen van zijn/haar lijf negeert en fysieke klachten krijgt. Want dat is de valkuil dat iemand over zijn grenzen gaat.  En uiteindelijk ben je dan verder van huis.

Vaak komt deze gewoon doorgaan mentaliteit ergens vandaan, vanuit je opvoeding, je mocht niet stil staan bij emoties of pijn, niet zeuren doorgaan, je vindt jezelf het niet waard om goed naar jezelf te luisteren, je bent bang voor afwijzing als je je kwetsbaar opstelt, geen grenzen kunnen aangeven, niet met werkdruk om kunnen gaan, je wil graag het voorbeeld zijn voor je teamgenoten. Enz enz.


Maar zeker op de lange termijn kan dit doorgaan uitmonden in onnodig verzuim.
Wat doe jij als leidinggevende of ondernemer als je bij een werknemer signaleert dat ze te weinig rust, ontspanning, lunchpauze nemen en maar doorgaan. Maak je dit bespreekbaar?

In mijn coaching gesprekken komt dit zeker aan bod, want ik kan wel aan de klacht werken en symptomen bestrijden maar als de oorzaak of het gedrag niet aangepakt wordt, zal er niets veranderen.

Altijd maar doorgaan, zonder even stil te staan. Zonder momenten van rust te pakken, totdat je noodgedwongen moet stoppen.

Wacht jij op ’the hard way’? Of ga je er liever nu gelijk mee aan de slag?


#Mindsetopdewerkvloer#verzuimpreventie#

Nieuwsgierig geworden naar de diensten van Yvonne Aaldering?

Ja!

Neem dan contact op voor de mogelijkheden

Ik neem zo spoedig mogelijk contact op en we bespreken de wensen en mogelijkheden, alles is mogelijk.

Neem contact op