Hoe motiveer ik mezelf tot bewegen? Tips!

Rust roest en stilstand is achteruitgang..!

In 2020 deed 55% van de Nederlanders van 4 jaar en ouder één keer per week of vaker aan sport. Bewegen en sporten draagt bij aan je conditie, goede concentratie, weerstand, weerbaarheid, heeft invloed op je gemoedstoestand, een gezond gewicht, energie en vitaliteit.

Ik probeer mijn cliënten altijd in beweging te krijgen. Iedereen weet hoe belangrijk bewegen is, dat het invloed heeft op allerlei functies in jouw lichaam, zowel mentaal als fysiek. Toch is sporten voor veel mensen geen hobby en hebben ze echt een duwtje in de rug nodig. In een filmpje van 20 minuten leg ik uit waarom het bewegen zo belangrijk is en geef ik een paar tips hoe jij jezelf laagdrempelig in beweging krijgt. https://youtu.be/aXyCaMFneMM

Bewegen werkt!

Naast goede voeding is bewegen natuurlijk ook heel belangrijk voor je gezondheid. Bewegen is sinds kort door het Voedingscentrum als vast onderdeel aan de welbekende schijf van 5 toegevoegd. Het advies van het Voedingscentrum is om minimaal 30 minuten per dag lekker in beweging te zijn.

Je hoeft dan niet perse te denken aan uren sporten. Het blijkt al dat als je 12 oefeningen doet op vol vermogen, gedurende slechts 7 minuten, dat dit het effect kan hebben van 1 uur matig bewegen. Ook neemt door bewegen de doorbloeding en de zuurstoftoevoer flink toe! Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap, laat de hond wat vaker of langer uit, parkeer de auto verder weg en loop het laatste stuk. Een goed hulpmiddel is een stappenteller (gratis app voor op je telefoon). Hierop kun je precies zien of je die dag aan de benodigde (10.000!) stappen bent gekomen.

Als je wel sport, zorg dan voor variatie in je training. Ideaal voor een optimale gezondheid is een combinatie van training van het hart/long systeem (cardio- en aerobe training) en weerstandstraining (bijv. training met gewichten). Door deze combinatie zorg je voor een goede conditie van hart en bloedvaten maar ook van spieren en botten.

Calorieverbranders: Activiteiten waar u warm van wordt

Hoe meer calorieën we verbranden, hoe beter we ons voelen over de gedane trainingsarbeid. Calorieën verbranden is niet de enige maatstaaf voor een goede gezondheid! Het is handig om te weten hoeveel calorieën welke activiteit verbrandt.

Beweging inplannen

Tips om meer te bewegen door dagelijks andere keuzes te maken:111

Aldous Huxley:
Bewustzijn is alleen mogelijk door verandering; verandering is alleen mogelijk door beweging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig geworden naar de diensten van Yvonne Aaldering?

Ja!

Neem dan contact op voor de mogelijkheden

Ik neem zo spoedig mogelijk contact op en we bespreken de wensen en mogelijkheden, alles is mogelijk.

Yvofit draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders